Kanada'da Ateş Hattı: Milli Takım Kampa Girdi, Hedef Dünya Kupası!
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk maçına hazırlanmak üzere Kanada'nın Vancouver kentinde kampa girdi. Teknik Direktör Montella yönetiminde ilk antrenmanını yapan Ay-Yıldızlılar'da keyifler yerinde.
2026 FIFA Dünya Kupası macerasına Avustralya karşısında başlayacak olan A Milli Futbol Takımımız, dev organizasyonun ilk sınavına Vancouver'da hazırlanıyor. Cumartesi TSİ 07.00'de başlayacak tarihi mücadele öncesi Ay-Yıldızlılar, Kanada'daki ilk antrenmanını tamamladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella ve ekibi yönetiminde, Vancouver'ın yeşil dokusu içinde yer alan Killarney Park'taki antrenman sahasında gerçekleştirilen idman, milli takımın turnuva ruhuna ne kadar hızlı adapte olduğunu gösterdi.
Vancouver'da İlk Mesai: Enerji Yüksek, Hedefler Büyük
Kanada topraklarına ayak basar basmaz soluğu antrenman sahasında alan A Milli Takım oyuncuları, ilk idmanlarında ortaya koydukları performansla umut verdi. Killarney Park'taki tesislerde gerçekleştirilen antrenmanın basına açık bölümü, spor kamuoyunun da yakından takip ettiği bir an oldu. Bu bölümde oyuncuların oldukça neşeli ve motive göründüğü gözlemlenirken, sahadaki pozitif atmosferin turnuvaya damga vurma isteğinin bir yansıması olduğu yorumları yapıldı. Teknik Direktör Montella'nın da oyuncularla yakından ilgilendiği ve onlara taktiksel uyarılarda bulunduğu görüldü.
Kenan Yıldız'dan Özel Çalışma, Montella'nın Planları Şekilleniyor
Kampın dikkat çeken isimlerinden biri de tedavisi devam eden Kenan Yıldız oldu. Yıldız'ın, basına açık bölümde takımla birlikte çalışmalara katılması sevinçle karşılanırken, takımın daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirdiği bölümde ise bireysel antrenmanlara ağırlık vermesi, sahadaki yerini almak için gösterdiği gayreti gözler önüne serdi. Bu durum, Montella'nın planları dahilinde oyuncusunu en hazır şekilde sahaya sürme çabasının da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Montella'nın, Avustralya karşısında sahaya süreceği ilk 11 ve taktiksel diziliş konusunda çalışmalarını sürdürdüğü ve Kenan Yıldız'ın durumunun da bu planları etkileyebileceği belirtiliyor.
Dev Destek: Bakan Bak ve Üst Düzey Yetkililer Vancouver'da
A Milli Takım'ın ilk antrenmanını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yakından takip etti. Bakan Bak'a, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Can Dizdar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz da eşlik etti. Bu üst düzey katılım, Türkiye'nin milli takımına verdiği önemi ve bu büyük organizasyondaki başarı beklentisini bir kez daha ortaya koydu. Federasyon yetkilileri ve Bakan Bak'ın, antrenman boyunca teknik ekiple ve oyuncularla bir araya gelerek moral verdikleri öğrenildi.
Avustralya Maçı Öncesi Son Prova: 13 Haziran'da Kritik Antrenman
A Milli Futbol Takımı, Avustralya ile oynayacağı kritik mücadele öncesindeki son antrenmanını 13 Haziran Cumartesi günü TSİ 01.00'de yine Killarney Park'ta gerçekleştirecek. Bu son idman, Montella'nın öğrencilerine hem maç öncesi son taktiksel ayarlamaları yapma hem de oyun planlarını zihinlere kazıma fırsatı sunacak. Teknik ekip, bu antrenmanda özellikle duran toplar, set oyunları ve rakibin güçlü yönlerine karşı alınacak önlemler üzerinde duracak. Milli takımın, bu önemli turnuvaya en hazır şekilde girmesi için her detayın titizlikle üzerinde durulduğu vurgulanıyor.
2026 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan A Milli Takımımız, Kanada'daki bu ilk mesaisiyle birlikte turnuvaya adeta 'merhaba' dedi. Avustralya maçıyla başlayacak olan heyecan dolu yolculukta, Ay-Yıldızlı ekibimizin göstereceği performans şimdiden büyük bir merakla bekleniyor. Millilerimizin Kanada'da attığı bu ilk adımın, turnuvadaki tüm maçları için iyi bir başlangıç teşkil etmesi hedefleniyor.