Filenin Sultanları'ndan Tarihi Flaş: Santarelli'den Altın Madalya Sözü ve Rakibe Saygı Duruşu
A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, final öncesi yaptığı açıklamada, bu sezonun kendileri için ne kadar özel olduğunu vurgulayarak Brezilya maçı öncesi iddialı konuştu ve Türk taraftarlara teşekkür etti.
Filenin Sultanları'nın bu sezonki muhteşem performansı, Avrupa Şampiyonluğu'nun ardından gözleri bir kez daha zirveye çevirdi. Uluslararası arenada gösterdiği üstün başarılarla adından söz ettiren A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın İtalyan Başantrenörü Daniele Santarelli, Makau'da devam eden East Asian Games Dome'daki mücadelenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Santarelli, bu sezonun kendisi ve takımı için geçmiş yıllardan farklı ve çok daha anlamlı geçtiğini belirtti.
Sezonun Özel Anlamı ve Geçmişle Hesaplaşma
Santarelli, yaz döneminde yaşadıkları sürecin ve oyuncu grubuyla kurdukları bağın bu sezonun başarısındaki kilit rolünü vurguladı. Oyuncuların gelişimine ve ortaya koydukları oyun tarzına dikkat çeken başantrenör, "Bu yaz, başından beri yaptıklarımız, oyuncu grubuyla ilgili süreci yönetme şeklimiz, gelişimimiz ve ortaya koyduğumuz oyun tarzı açısından çok özeldi." ifadelerini kullandı. Geçmişte yaşananlara takılıp kalmak yerine, anı yaşamaya ve geleceğe odaklanmaya büyük önem verdiğini belirten Santarelli, "Tek düşündüğüm, takımıma en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğim." diyerek antrenörlük felsefesini özetledi. Bu denli bir odaklanma ve iş birliğinin sonucunda elde edilen başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiren Santarelli, "Bugün gerçekten harika bir iş çıkardık ve bundan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.
Brezilya Maçı Öncesi Strateji ve Rakibe Derin Saygı
Finalde kendilerini oldukça zorlu bir rakibin beklediğini belirten Santarelli, Brezilya'nın voleybol kültüründeki derinliğine ve tecrübesine dikkat çekti. Rakibin sakatlıklar yaşasa dahi her zaman zirvede yer almayı başardığını vurgulayan başantrenör, "Brezilya gerçekten inanılmaz bir takım. Sakatlık gibi sorunlar yaşasalar bile her turnuvanın sonunda hep orada oluyorlar." dedi. Brezilya'nın voleybol mantalitesinin ve oyun bilgisine olan hakimiyetinin altını çizen Santarelli, "Eğer finale kalmışlarsa bunu hak etmişlerdir." diyerek rakibin gücünü kabul etti. Teknik direktör Guimaraes'e olan kişisel saygısını da dile getiren Santarelli, "Guimaraes, benim için hem önemli bir ekol hem de değer verdiğim bir antrenör. Onlara büyük saygı duyuyorum." açıklamasını yaptı. Ancak bu saygının motivasyonlarını azaltmayacağını belirten Santarelli, "altın madalyayla Türkiye'ye dönebilmek için elimizden geleni yapacağız." diyerek Türkiye'ye zaferle dönme coşkusunu ve kararlılığını ortaya koydu.
Altın Madalya Hedefi ve Taraftar Desteği
Takımın başına geldiği ilk günden itibaren en büyük hedeflerinin altın madalya olduğunu ifade eden Daniele Santarelli, bu hedefe ulaşma yolundaki kararlılığını şu sözlerle vurguladı: "İkinci turnuvada elimizden gelenin en iyisini yapıp yine madalya alamamak benim için kabul edilebilir değildi." Madalyayı garantilemiş olmanın verdiği coşkunun yanı sıra, bu madalyanın en parlak rengiyle taçlanmasını istediklerini belirten Santarelli, "Şimdi madalyayı garantiledik ancak mümkün olan en iyi renkte olmasını istiyoruz." dedi. Sezon başından beri kendisiyle birlikte çalışan çekirdek kadrodan, sonradan katılan oyunculara kadar herkesin bu başarıda büyük emeği olduğunu belirten Santarelli, "Takımdaki herkes... elinden gelenin en iyisini yaptı." şeklinde konuştu. Finalde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, geleceğe odaklanmanın önemini yineledi: "Ancak artık yaptıklarımızı değil, finalde yapacaklarımızı düşünmek istiyorum."
Türk taraftarların takıma olan desteğinin önemine de değinen Santarelli, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türk halkının yanlarında olduğunu hissettiklerini ve bu desteğin kendilerine büyük moral verdiğini söyledi. Tribünlerde yaratılan atmosferin kendilerini mutlu ettiğini ve Türkiye'de de milyonlarca kişinin maçı takip ettiğine inandığını dile getiren başantrenör, final karşılaşmasında da bu güçlü desteği arkalarında hissedeceklerinden emin olduğunu belirtti. Bu muhteşem yolculuğun son durağında, Türk voleybolseverlerin desteğiyle zirveye ulaşmayı hedefliyorlar.